פורום cleanRAM

כאן תוכלו להמשיך לדבר ולהגיב על מאמרים מהאתר htcAddicts.com

Re: פורום cleanRAM

הודעה חדשהעל ידי ronenpg » ד' דצמבר 16, 2009 8:34 pm

uri shachar כתב:
ronenpg כתב:לא מכיר את הבעיה, מוזר...
האם אתה משתמש ברום מבושל או מקורי? אם כן, כתוב לי את הקישור לרום שלך ואבדוק את זה. אם לא (שזה אומר רום מקורי), אנא כתוב לי את הגירסה של הרום ומאיפה רכשת אותו, בארץ או בחו"ל אם בחו"ל תציין את שם המדינה (מאיפה רכשת אותו).

כמו שציינתי אני לא ממש מבין בענייני "רומים"... כך שאני לא יודע אם הוא מבושל או מקורי.
אני כן יכול לומר שאת המכשיר רכשתי בחנות בארץ ( GEI MOBILE ) ולא ביצעתי שינוי עצמאי כלשהוא במכשיר...
לפי המכשיר ( אני מקווה שבדקתי נכון... ) גרסת הרום היא: 1.19.401.0 (51489) wwe

נשמע שזה רום מקורי.
בדקתי את העניין עם מכשיר PRO2 שנקנה בחו"ל עם אותה גירסת רום ולא הצלחתי לשחזר את הבעיה שלך. הייתי מנסה לפני הכל להתקין את NET3.5 מחדש במכשיר ואז לנסות שוב.
במידה וזה לא עזר אז כנראה יש לך בעיה עם הפורמט תאריך/שעה של מערכת ההפעלה (TimeDate Format) או בהגדרות איזור (נסה לשחק עם הפורמט של תאריך/שעה במסך הגדרות איזור מהלוח בקרה). אין לי מושג למה זה וגם לא הצלחתי לשחזר את הבעיה אצלי כך שאוכל לפתור אותה אבל כנראה שעדכון/שינוי רום יפתור לך את הבעיה. אם למשהו אחר יש פתרון לבעיה נשמח לשמוע...

תמונה נא לא לשלוח לי הודעות לפרטי עם שאלות טכניות, השתמשו בפורום.
תמונה חובה: יש לקרוא את חוקי הפורום לפני תגובה או פתיחת נושא חדש.
תמונה לכל תלונה ובעיה יש לפנות אלי בפרטי ולא באשכול!!!
תמונה לפני שאתם שואלים, אנא בצעו חיפוש בפורום ו/או באתר.
סמל אישי של המשתמש
ronenpg
מנהל האתר
מנהל האתר

רשת תקשורת סלולרית: אורנ'ג
מכשיר סלולרי (יצרן): HTC
מכשיר סלולרי (דגם): HD2
גירסת רום: WWE 1.66

הודעה חדשהעל ידי ice2k » ד' ינואר 06, 2010 12:58 am

הצעה אופציונלית לשכלול התוכנה:

אפשרויות תזמון שונות לרמות ניקוי שונות,
למשל - ניקוי רמה 3 כל יום ב 5 בלילה וניקוי רמה 1 כל שעתיים.
כרגע לא מצאתי דרך לעשות את זה (יש הגדרה גורפת לשיטת הניקוי) וניקוי רמה 3 נראה משהו די הכרחי לעשות כל יום אבל בגלל הזמן שהוא לוקח עדיף שזה יקרה כשישנים :).

ושאלה:
מה קורה אם התוכנה מכוונת לפעול בזמן שאני בשיחה\כתיבת SMS\ חיפוש קובץ\ צפייה בתמונות (דרך ממשק HTC)\שמיעת מוזיקה\גלישה באינטרנט או כל תוכנה אחרת ? האם הפעילות תושפע ? האם זה קשור ברמת הניקוי ?
אני יודע שאפשר לבטל את כל ההודעות אבל זה נראה כאילו הוא מאפס משהו בMANILA, אפילו האנימצייה של מזג האוויר נעלמת לי כאילו כרגע הפעלתי את המכשיר (SENSE 2.1).

בכל מקרה תודה על התוכנה ועל הכבוד שאתה מביא לנו בXDA.
סמל אישי של המשתמש
ice2k
מכור לייט
מכור לייט

רשת תקשורת סלולרית: סלקום
מכשיר סלולרי (דגם): Diamond
גירסת רום: Gen.Y WWE D2 5.5

הודעה חדשהעל ידי ronenpg » ה' ינואר 28, 2010 10:58 pm

ice2k כתב:הצעה אופציונלית לשכלול התוכנה:

אפשרויות תזמון שונות לרמות ניקוי שונות,
למשל - ניקוי רמה 3 כל יום ב 5 בלילה וניקוי רמה 1 כל שעתיים.
כרגע לא מצאתי דרך לעשות את זה (יש הגדרה גורפת לשיטת הניקוי) וניקוי רמה 3 נראה משהו די הכרחי לעשות כל יום אבל בגלל הזמן שהוא לוקח עדיף שזה יקרה כשישנים :).

ושאלה:
מה קורה אם התוכנה מכוונת לפעול בזמן שאני בשיחה\כתיבת SMS\ חיפוש קובץ\ צפייה בתמונות (דרך ממשק HTC)\שמיעת מוזיקה\גלישה באינטרנט או כל תוכנה אחרת ? האם הפעילות תושפע ? האם זה קשור ברמת הניקוי ?
אני יודע שאפשר לבטל את כל ההודעות אבל זה נראה כאילו הוא מאפס משהו בMANILA, אפילו האנימצייה של מזג האוויר נעלמת לי כאילו כרגע הפעלתי את המכשיר (SENSE 2.1).

בכל מקרה תודה על התוכנה ועל הכבוד שאתה מביא לנו בXDA.

תודה!!! כל המלצה חדשה מבורכת ותודה על התמיכה :)

כאשר הניקוי מתחיל בזמן שאתה משתמש בתוכנה כלשהי במכשיר, התוכנה תפעל לפי מה שהגדרת לה, אם סמנת לסגור את כל התוכנות אז זה בדיוק מה שיהיה ובגלל זה התוכנה מאפשרת לך דרך תפריט הגדרות להגדיר אפשרות אשר תודיע לך לפני הניקוי, כמו כן ניתן להוציא מהכלל תוכנות מסויימות שלא יסגרו, בדוק את זה.
במידה ואתה מדבר בטלפון (שיחה) ברגע שהתוכנה תתחיל לעבוד (תאורטית) היא לא תסגור לך את החייגן כך שאין בעיה (גם ברמה 3). למרות שתזכור שרמה 3 היא הכי חזקה ואני תמיד ממליץ על רמת 2 או 1.

סמל אישי של המשתמש
ronenpg
מנהל האתר
מנהל האתר

הודעה חדשהעל ידי harrygol » ג' מרץ 02, 2010 6:30 pm

האם התכנית מתאימה ל-HD2?
harrygol
מכור לייט
מכור לייט

רשת תקשורת סלולרית: פלאפון

הודעה חדשהעל ידי ronenpg » ד' מרץ 03, 2010 1:41 am

harrygol כתב:האם התכנית מתאימה ל-HD2?

כן, אבל המלצתי אליך היא להמתין לגירסה 1.9.9, שצריכה לצאת בקרוב...

סמל אישי של המשתמש
ronenpg
מנהל האתר
מנהל האתר

הודעה חדשהעל ידי ice2k » ב' מרץ 08, 2010 12:43 am

ronenpg כתב:
ice2k כתב:הצעה אופציונלית לשכלול התוכנה:

בXDA.

תודה!!! כל המלצה חדשה מבורכת ותודה על התמיכה :)

כאשר הניקוי מתחיל בזמן שאתה משתמש בתוכנה כלשהי במכשיר, התוכנה תפעל לפי מה שהגדרת לה, אם סמנת לסגור את כל התוכנות אז זה בדיוק מה שיהיה ובגלל זה התוכנה מאפשרת לך דרך תפריט הגדרות להגדיר אפשרות אשר תודיע לך לפני הניקוי, כמו כן ניתן להוציא מהכלל תוכנות מסויימות שלא יסגרו, בדוק את זה.
במידה ואתה מדבר בטלפון (שיחה) ברגע שהתוכנה תתחיל לעבוד (תאורטית) היא לא תסגור לך את החייגן כך שאין בעיה (גם ברמה 3). למרות שתזכור שרמה 3 היא הכי חזקה ואני תמיד ממליץ על רמת 2 או 1.

תודה.

יש סיבה ללמה אתה תמיד לא ממליץ על רמה 3 ? נראה שאם מבטלים את ההודעות והכל, לוקח לה משהו כמו 10-12 שניות לעבוד, זה כלום. אני כרגע שם רמה 3 כל 6 שעות עם אזהרה (למרות שנראה לי שזה הפסיק לעבוד, אולי צריך לעבור ל1.99). מה בגדול ההבדל בין רמה 2 לרמה 3 שעדיף עד כדי כך רמה 2 ? (מעבר למה שרשום בתרד של התוכנה).
הדבר היחיד שהורדתי מהניקוי זה את החייגן PHONEX כי נראה שאם לא מורידים אותו אז צריך להפעיל אותו ידנית אחרי הניקוי (אחרת עולה החייגן של WINMO 6.1).
דרך אגב חייגן נהדר עם גלילה סופר מהירה.
HTC DIAMOND
------------------
ROM : 2.11 - GEN.Y D2 R5.5 + SENSE 2.1
Radio : 1.17
Manila : 2.1.SENSE
O.S : WinMo 6.1 Build 21056
סמל אישי של המשתמש
ice2k
מכור לייט
מכור לייט

הודעה חדשהעל ידי ronenpg » ב' מרץ 08, 2010 12:26 pm

ice2k כתב:יש סיבה ללמה אתה תמיד לא ממליץ על רמה 3 ? נראה שאם מבטלים את ההודעות והכל, לוקח לה משהו כמו 10-12 שניות לעבוד, זה כלום. אני כרגע שם רמה 3 כל 6 שעות עם אזהרה (למרות שנראה לי שזה הפסיק לעבוד, אולי צריך לעבור ל1.99). מה בגדול ההבדל בין רמה 2 לרמה 3 שעדיף עד כדי כך רמה 2 ? (מעבר למה שרשום בתרד של התוכנה).
הדבר היחיד שהורדתי מהניקוי זה את החייגן PHONEX כי נראה שאם לא מורידים אותו אז צריך להפעיל אותו ידנית אחרי הניקוי (אחרת עולה החייגן של WINMO 6.1).
דרך אגב חייגן נהדר עם גלילה סופר מהירה.

רמות ניקוי - הסבר קצר
רמה 1 = מנקה תוכנות בסיסיות של מערכת ההפעלה
רמה 2 = מנקה תוכנות בסיסיות + כמה תוכנות מערכת בודדות + ממשק מערכת ההפעלה (Manila, WM6.5 וכו')
רמה 3 = מנקה תוכנות בסיסיות + ניקוי שירותי מערכת Services (לדוגמא חייגן) + ממשק מערכת ההפעלה (Manila, WM6.5 וכו')

הגברת מהירות הניקוי (מצב שקט)
אם תבחר לטעון (מתפריט גיבוי/שיחזור) את הגדרות ממשק במצב שקט (quiet mode) או שתבטל את כל הודעות התוכנה, אתה בהחלט תקבל מהירות גבוהה לסיום ניקוי המערכת.
אגב, פעולה מומלצת ביותר למי שלא רוצה את מסך מצב הזיכרון לאחר הניקוי.

רמה 3
רמה 3 היא הכי חזקה אבל גם הכי מסוכנת (לתקוע את המכשיר) וזה בגלל שרמה 3 מנקה כמעט את כל השירותים (services) במערכת ההפעלה בנוסף לתוכנות בזיכרון.
חשוב לציין שבגירסאות שלפני 1.9.9 רמה 3 לא תמיד הפעילה את ניקוי שירותי המערכת (services) כי יש רומים שרמה 3 לא הסתדרה איתם ותקע את המכשיר, מגירסה 1.9.9 ניקוי שירותי המערכת (services) פועל בצורה תקינה תמיד ומתאים ל-90% מהרומים. אני ממליץ על רמה 2 בגלל שהיא בטוחה יותר לשימוש יום יומי.

בחירת הממשק לניקוי טוב יותר
לאחר התקנת תוכנת הניקוי (cleanRAM), יש להפעיל את איקון הגדרות התוכנה (מתפריט ההתחל) ולבחר במסך שיחזור/גיבוי (Backup/Restore), מתוך הרשימה (תפריט גלילה) של הגדרות לטעינה יש לבחור את הממשק הרצוי (לכל אפשרות יש מצב שקט ומצב רגיל), לסיום ולאישור ההגדרות החדשות יש ללחוץ על כפתור העדכון (Update).

רשימת חריגים (Exceptions List)
אני בטוח שאת מסך החריגים אתה כבר מכיר - באפשרות רשימת החריגים ניתן להוסיף תוכנות שאינך רוצה שמערכת הניקוי תיגע בהם (לדוגמא PHONEX...).

יותר ניקוי
אם אתה משתמש מתקדם ורוצה להוסיף המון יותר כוח למערכת הניקוי, תוכל להשתמש באפשרות "סגור את כל התוכנות" (Close All Applications) אבל בשביל להשתמש באפשרות זאת צריך לפעמים להוסיף גם את האפשרות "הפעל את קובצי האתחול" (Launch Startup Programs). בקיצור לפני השימוש רצוי ביותר לקרוא את הפורום שלי ב-XDA-DEV או את המדריך למשתמש.

מידע נוסף?
תוכל לקבל מידע נוסף על כל האפשרויות במדריך למשתמש (קובץ PDF במאמר באתר).
אם אתה זקוק למידע ספציפי, אשמח לעמוד לרשותך :)

PHONEX
אשמח אם בזמנך החופשי תכתוב עליו כמה מילים (נושא חדש בפורום) והמלצה על איך להתקין אותו. כמו כן, אשמח לדעת מה כל היתרונות שלו ומה החסרונות...
לאחר מכן אני אבדוק את החייגן, אנסה אותו על מכשיר HD2 ואבדוק כיצד אפשר לנקות אותו בצורה הכי טובה (ללא צורך הכנסתו לרשימת החריגים).

אתרים נוספים
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=514333
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=59447
http://www.htcaddicts.com/?id=65
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... anram.html

סמל אישי של המשתמש
ronenpg
מנהל האתר
מנהל האתר

הודעה חדשהעל ידי ice2k » ד' מרץ 10, 2010 3:06 am

תודה על המידע.

כנראה באמת עד עכשיו מצב 3 עבד ברום שלי כמו מצב 2, ואת זה אני מסיק מהעובדה הבאה:
התקנתי כרגע את 1.99 (לפני כן היה 1.95), הגדרתי בדיוק את אותן הגדרות (באפשרויות רק אזהרה לפני ניקוי וחזרה למסך הבית פועלים, בחריגים שמתי את PHONEX), עשיתי ניקוי רמה 3 - זה עבד קצת מוזר ולאט, המנילה לא נעלמה וברגע שכן נעלמה היא לא עלתה יותר :) גם לאחר ריסטרטים. אולי זה בגלל שרמה 3 בגירסה זו כן פעלה ובגירסה הקודמת פעלה כמו רמה 2 וכנראה לא הפעילה את האופצייה ההרסנית שקרתה עם הגירסה 1.99 אצלי. אלא אם כן זה משהו אחר.
אני לא יודע כלכך מה לעשות הלאה מבחינת גירסה. אני אבצע HARDRESET ואחפש לינק לגירסה 1.96, או שאולי 1.99 עם רמה 2 (בהנחה שהבעייה באמת נבעה מרמה 3). הרום הוא עם SENSE 2.1.

אני אשמח לפרט לגבי PHONEX אבל זה ייקח קצת זמן כי אני כרגע די עמוס עם הלימודים. אבל בהחלט מדובר בחייגן מהיר מאוד, יפה גרפית, ועם המון אפשרויות אינטואטיביות ושימושיות, בהחלט נותן הרגשה של אייפון וקצת יותר. אני בטוח שעם מסך WVGA הוא אפילו עוד יותר נוח.
HTC DIAMOND
------------------
סמל אישי של המשתמש
ice2k
מכור לייט
מכור לייט

הודעה חדשהעל ידי ronenpg » ד' מרץ 10, 2010 1:38 pm

כן העיצוב של החייגן הוא כמו של האיפון, נחמד מאוד ונראה גם נוח מאוד.
מדיונים עם משתמשים אחרים בנושא, קבלתי את הרושם שהחייגן לא מספק את הסחורה עד הסוף. ידוע לי על שלוש שתי בעיות מציקות: הראשונה היא שאין על מספרי החוגה אותיות בעברית (גם לאחר החלפת השפה לעברית) ובעיה השניה היא שהרבה משתמשים התלוננו על זה שאין תמיכה במכשיר HD2 לכיבוי המסך באופן אוטומטי (כמו בחייגן המקורי של HTC), אני אישית חושב שזה must. הדבר השלישי והאחרון היה שאין תמיכה בשליחת SMS או MMS דרך כרטיסיות אנשי הקשר, מוזר קצת לא? אם תוכל לבדוק את הנושאים האלה ולדווח האם בגירסה האחרונה יש תמיכה לכל התלונות או שעדיין לא?

בקשר לתוכנת cleanRAM, מוזר לי שלקח לך הרבה זמן וגם מוזר עוד יותר שמנילה נתקעה לך, נסה את רמה 2... האם טענת את הגדרות הממשק (מתפריט גיבוי/שחזור Backup/Restore) לפני השימוש בתוכנה? ואנא בזמנך החופשי שלך לי PM (הודעה פרטית) עם כל התהליכים שרצים לך במכשיר (Current Processes).

בהצלחה בלימודים :)

סמל אישי של המשתמש
ronenpg
מנהל האתר
מנהל האתר

הודעה חדשהעל ידי ice2k » ו' מרץ 12, 2010 4:51 am

תודה.

יש כמובן אותיות בעברית. יש חבילת תוספות באתר של החברה - צריך להוריד את החבילה של העברית, זה מוריד סקינים נוחים עם עברית לכל מיני רזולוציות. אני שומר בצד את הסקין לרזולוצייה שלי לגיבוי של התקנות חוזרות וא כל השאר מחקתי מהתיקייה בכדי לחסוך בזיכרון תוכניות.
כיבוי אוטומטי - לא יודע, אני תמיד מכבה עם הכפתור. ואני תמיד מחזיר למסך הבית. (עדכון - כרגע נכבה לי המסך כשהחייגן היה דלוק, אז זה עובד).
MMS אני לא שולח, אבל SMS דרך החייגן הזה אני שולח בלי סוף. יש הרבה אפשרויות כשלוחצים על כרטיסייה של CONACT, צריך פשוט לבחור "שלח".
אולי אלו דברים שטופלו בגירסה האחרונה.

יש לי רק באג אחד - בSMART DIALING הוא קצת מעוות את הסדר של השמות בעברית כשאני מחפש שם. למשל אם יש שם "דנילו לוי" ואני רושם "ד, נ" אז ברשימה יהיה: " ילו לוידנ" כשהדלד והנון מסומנים. אולי זה קשור לעברית מערכת, קשה לי להאמין שזה באג אצל כולם. עדיין יש לי לפעמים בעיות מוזרות בסדר של העברית על הרום הזה אז אולי זה גם משפיע על החייגן.

בקשר ל CLEANRAM.
אני כרגע עם 1.93 שבישלתי ברום שעשיתי במקור, אני מניח שזה עובד בינתיים. כשיהיה קצת זמן אני אתקין גרסה חדשה יותר ואדווח, אני כרגע קצת מפחד להגיע למצב אפשרי של HARD RESET :) התקנה וסידור מחדש לוקח זמן...
HTC DIAMOND
------------------
סמל אישי של המשתמש
ice2k
מכור לייט
מכור לייט